Innovatieonderzoek.nl

Beste uitvinder gezocht

Door: Stijn Driessen | 10-08-2010 08:00
uitnodiging | 7901 x gelezen | 0 reacties>

Voor de European Inventor Award 2011 is de Eurpoese Commissie en het Europees octrooibureau op zoek naar de beste uitvinder.

De award is Europa's hoogste onderscheiding voor uitvinders wereldwijd. Het is voornamelijk een eerbetoon aan de uitvinders die uitvindingen hebben gedaan die aan duurzaamheid en innovatie in Europa hebben bijgedraagd. De award bestaat al sinds 2006 en wordt jaarlijks uitgereikt.

Aanmelden
Aanmelden kan door vrijwel iedereen uit Europa: particulieren, kleine en grote bedrijven, universiteiten, en onderzoeksinstellingen. Aanmelden kan zelf gebeuren of door derden. In 2009 werd voor de laatste keer twee uitvinders uit Nederland genomineerd. Dit waren Hendrikus Meijer en Huibert den Hertog van Corus Staal. Samen hadden zij een energiebesparende oven ontwikkeld waarmee ruwijzer geproduceerd kan worden.

De jury
De jury die zich buigt over de inzendingen bestaat uit prominente wetenschappers en ondernemers. De criteria waarop beoordeeld wordt zijn mate van innovatie, commerciële gevolgen, en op de bijdrage aan de sociale en economische vooruitgang.

Categorieën
In totaal zijn er in vijf Awards in de categorieën Industrie, MKB, Onderzoek, Niet-Europese landen, en 'Lifetime Achievement'. Elke categorie kent drie finalisten die worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking in Boedapest in mei 2010. Hier zullen dan ook de winnaars bekend worden gemaakt.

Meer informatie over deelname en inschrijvingsformulieren vindt u op de website van het EPO

Schrijf jezelf of een derde snel in, want de deadline staat alweer op 16 september 2010.

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren